Reklamprodukter räcker längre

advertising-lasts-longerAtt synas på olika sätt är A och O för de allra flesta företag. Ingen köper en produkt eller tjänst från ett företag som de inte vet om existerar. Systemet att marknadsföra sig, eller göra reklam om man så vill är således ofta en nödvändighet. Reklam kan vara väldigt mycket; banners på webbsidor, TV-reklam, radioreklam et c.

Vill man nå ut väldigt lokalt kan man dela ut flygblad utanför sin butik eller sitt kontor, men vill man nå ut långt kanske man väljer riks eller världstäckande media. Att trycka upp eller tillverka reklamprodukter kan tyckas vara dyrt. Det kostar kanske tusentals gånger mer att trycka upp en enda t-shirt jämfört med en bannerexponering på webben t ex. Då måste man tänka på att medan en reklam snabbt flimrar förbi användaren (som kanske inte ens ser bannern över huvud taget), kommer t-shirten i många fall användas tills den slits ut och ge enormt mycket mer exponering än bannern.

Reklamprodukter kan dessutom vara produkter som företaget ändå beställer med jämna mellanrum. På ett mindre företags kontor behövs pennor, musmattor och mycket annat. Beställer de då ett gäng extra med företagets logo och information på och ger bort till besökare har de placerat ut reklam i människors hem och kavajfickor. Smart!

Det lite större företaget, det som syns på mässor och egna event, har förstås större möjligheter att dela ut reklamprodukter i diverse olika sammanhang och vid upprepade tillfällen.

De största företagen har ytterligare möjligheter att nå ut med sina produkter och därmed sin marknadsföring. Har man råd att gå in som huvudsponsor för ett event kan man förmodligen också kräva att i gengäld att personal som inte ens är företagets egna står och delar ut reklamprodukter. Detta utöver att företagets logga syns på stora reklamskyltar, markiser, parasoll et c naturligtvis. Hitta den variant som passar ert företag bäst.