Reklamprodukter – hur göra sitt val?

Reklamprodukter är en viktig del av marknadsföringen både för stora och små företag, men vilken produkt ska man välja? Svaret beror såklart på vilket sorts företag man är och nedan ska vi förklara lite hur man kan tänka och resonera kring sitt val.

reklamprodukter

Det viktigaste syftet med en reklamprodukt är att bygga starkare band till mottagaren av produkten för att på lång sikt skapa mer affärer. Det gäller alltså att välja en produkt som mottagaren finner både nyttig så att den använder varan under en lång period, samtidigt som den helst ska ha en anknytning till er bransch och även sticka ut ur mängden. Inte en helt lätt uppgift att välja alltså! Nedan har ni stegvis en guide till hur ni kan gå tillväga:

  1. Gör en kort analys av era kunder och potentiella mottagare av reklamprodukterna. Vilka intressen och behov har dem? Är det en målgrupp som är sportintresserade? Då kanske en liten giftbag i form av designad gympåse med en snygg sportflaska och ett fräscht funktionslinne passar perfekt? Tänk alltid på att fylla ett behov hos mottagaren så att de under en lång tid använder varan och sprider ert varumärke. Önskar ni hjälp med att ta fram en passande produkt är det bästa att kontakta er leverantör eller söka upp en sådan online. Ett exempel på en reklamprodukts leverantör är tsreklam.se, de har ett stort sortiment av reklamprodukter och kan komma med nyttiga tips och förslag på en passande och unik produkt om de får reda på lite av er bakgrund.
  2. När ni valt en bra reklamprodukt ni vill satsa på är det dags för produktion. Be er leverantör att ordna bildskisser för er kollektion av reklamprodukter så att ni på ett tydligt sätt ser hur de blir med tryck och att allt ser enhetligt ut.
  3. När produkterna är färdiga gäller det att dela ut dem till rätt mottagare, både trogna kunder och potentiella kunder är de man främst vill nå. Kanske kan ni dela ut dem under ett event där ni bjudit in båda målgrupperna att delta?