Reklamprodukter för varje årstid

promotional-products-for-every-seasonFöretag som vill hålla sig lite extra framme i konkurrensen kan vara påhittiga och slipade genom att utnyttja reklamprodukter till max!

I Sverige där det finns fyra olika årstider kan man med fördel variera sina produkter. Dels blir det inte tjatigt för företagen själva och inte heller för deras återkommande kunder. Det är också ett sätt att locka nya kunder med t.ex. en julkampanj i december.

Några av de vanligaste årstidsbundna reklamprodukterna är paraply för vår och höst, t-shirt eller keps för sommaren och isskrapa till bilen under vintern. Vill ett företag sticka ut lite mer gäller det att vara påhittig. Produkterna ska inte bara passa årstiden utan givetvis även företagets image.

En restaurang kan dela ut rabattkuponger till julbord eller bjuda på en liten julig dessert om man bokar bord. Andra idéer kan vara att blombutiker eller plantager delar ut fröpåsar på våren, givetvis med företagsnamnet tryckt på påsarna.

Det ultimata upplägget skulle kunna vara att man har en liten serie med fyra olika produkter, en för varje årstid, som hör ihop. Det skapar ett större intresse för företaget än om man bara får en penna och sen aldrig ser något mer av företaget. Om en mässbesökare till exempel får en keps på en vårmässa och man samtidigt informerar besökarna om att de får en ny present om de besöker företaget under sommaren, med kepsen på sig, kommer garanterat väldigt många göra just så! Man knyter personen till sig genom ett löfte.

När personen dyker upp i sin keps på sommaren, kanske företaget delar ut en sommarrelaterad gåva som en dryckesflaska med företagets logo på. Nu kan man nog kalla denne person för kund, den har blivit övertygad om att detta är ett schysst och bra företag och skriver upp sina kontaktuppgifter hos butiken för att få nyhetsmail. Nästa del i kampanjen kan vara att man bjuder in till en höstträff via mail och då delar ut t.ex. paraplyer. Liknande upplägg kan ske inför december då alla företag gärna vill synas extra mycket. En klassiker är att ge kunderna en chokladask med logon på.